Bildungsdirektion für Burgenland

Die Bildungsdirektion für Burgenland ist zuständig für alle Schulen des Burgenlandes mit Öffentlichkeitsrecht.

Bildungsdirektion für Burgenland
01.09.2020

Lehrer erarbeiten e-books für den Kroatisch Unterricht

Grupa dvojezičnih učiteljev iz osnovnih škol Nova Gora i Sveti Mihalj za vrime praznikov razvija elektronske školske knjige za hrvatsko podučavanje. Nalog za to je dalo ministarstvo za obrazovanje skupa sa zemaljskom direkcijom za obrazovanje i odiljenjem za manjinsko školstvo u Gradišću.

Sastavit ćedu knjige za sve četire stepene osnovne škole, podiljeno po odgovarajući tema.

Online-vježbe i igre motiviraju dicu pri učnji

Pokidob postoji za podučavanje engleskoga jezika jur elektronska knjiga i ju dica jako rado imaju su imali ideju za posebnu elektronsku knjigu za gradišćanskohrvatski jezik, tako Karl Knor, direktor osnovne škole u Novoj Gori.

Prednost elektronske knjige će biti, da ćedu dica moći i doma ispuniti vježbe i igre i veljek viditi rezultate. Dica u danšanjem času čuda hasnuju različne socijalne medije, tako da podučavanje na tradicionalan način nije interesantan za nje, tako Karl Knor.

Učitelji djelaju doma i pri sastanki na elektronskoj knjigi

Počeli su ovim projektom jur prošlo školsko ljeto, ali zbog koronavirusne krize su morali prekinuti djelovanje na elektronskoj knjigi. Svaki sudionik marljivo djela doma, ali motivacija i ideje su bolje pri skupnom djelovanju, zato se i redovito sastaju.

Slike hasnuju iz školkih knjig Hrvatskoga kulturnoga i dokumentarnoga centra (HKDC), a uzato se naslanjaju pri sastavljanju vježbov i igar na različne aplikacije za učnju, je rekao Karl Knor, direktor osnovne škole u Novoj Gori.

E-book za hrvatski jezik neka bude gotov u septembru

Dokumenti s petimi temami neka budu gotovi do početka novoga školskoga ljeta u septembru. Knjige ćedu nuditi učiteljem i školarom na školskoj online-platformi skooly.

Pri izdjelanju elektronskih školskih knjig sudjelivaju Nadja Radaković, Sindy Reindl, Roswitha Staudinger, Sylvia Živković, Annemarie Novak, Georg Ratz i Karl Knor.

"copyright: hrvati.orf.at"