15.01.2020

EduPen - az íráskészség egyéni fejlesztése

Daniela Winkler oktatásügyi tanácsosasszony, Heinz Josef Zitz képzési igazgató, Jürgen Riedl, a Stabilo cég értékesítési ügyvezetője, Elisabeth Böhm polgármesterasszony, Kordula Csukker igazgatónő és Werner Zwickl oktatási minőségiszervező (Schulqualitätsmanager, SQM) jelenlétében a Nezsideri Am Tabor Népiskola tanulói - Burgenlandban először - kipróbálhatták az úgynevezett EduPen digitális tollat és alkalmazást.
Az EduPen egy digitális toll és alkalmazás, amelyet mostantól a burgenlandi általános iskolákban használnak majd. Ezzel az egyedülálló digitális tollal és alkalmazással rendkívül gyors módon lehet a gyermekek grafomotorikus készségeit felmérni. Ezen túlmenően az EduPen App rögzíti az írás sebességét, a nyomást, a ritmust és az olvashatóságot, valamint áttekintést ad a tanulók írásszintjéről is.
 „Az oktatás területén folyamatosan kihívásokkal szembesülünk. A társadalmi változás megköveteli, hogy ennek megfelelően alkalmazkodjunk. A digitalizálás megjelenése változásokat hoz az oktatási rendszerben is. Számos iskolában a számítógép, a laptop vagy a táblagép már része a mindennapi tanításnak. Természetesen ki akarjuk használni a digitalizálás ezen előnyeit. Ennek ellenére a kézírás nem veszítheti el jelentőségét. Ez az eszköz fontos támogatást nyújt mind a gyermekek, mind az oktatók számára a kézírás megtanulásához” -  mondta Daniela Winkler oktatásügyi tanácsosasszony az EduPen digitális toll és alkalmazás bemutatóján Nezsiderben, 2020. január 10-én.